Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 3 червня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Катастрофи

Вибрати дату
RSS

Триває розслідування катастрофи в Тяньцзині

14 серпня 2015, 21:38

Місто, яке пережило вогняний апокаліпсис. У китайському порту Тяньцзин досі нічим дихати через токсичний дим, люди налякані, адже за лічені хвилини - під час вибуху хімікатів - втратили все. У тротиловому еквіваленті рвонуло 24 тони. Втім, якимось дивом є люди, яким вдалося вижити в осередку надпотужного вибуху.

Вибух, який було видно навіть з космосу. Китайське місто Тянцзинь пережило страшне техногенне лихо. В порту рвонули тонни легкозаймистих і токсичних хімікатів. Півсотні загиблих, більше семисот травмованих. Після страшного вибуху потужністю більше 20 тон у тротиловому еквіваленті мегаполіс перетворився на руїни. Розтрощені хмарочоси, понівечений громадський транспорт, від новеньких автомобілів у порту залишилися самі обгорілі каркаси, вулиці встелені уламками стін будинків і розбитим склом. Здавалося б, вижити в осередку надпотужного вибуху було неможливо, але він врятувався!

19-річний пожежник став героєм випусків чи не всіх світових новин. Його знайшли на згарищі в порту. Жоу Ті на власні очі бачив апокаліптичний вибух. Нині хлопець у лікарні. Розмовляти не може, але лікарі запевняють - пацієнт житиме.

Вже відомо: в осередку вогню був склад з калієвою та аміачною селітрою, а ще карбідом кальцію. Гасити водою таке займання було неможливо й небезпечно. Нині команди хіміків у спеціальному захисному вбранні працюють на місці трагедії, щоб збагнути, чи безпечне тепер місто для життя.

Вен Вуруй, директор бюро з охорони навколишнього середовища:

- Показники забруднення не набагато перевищують допустимі норми. Водночас, токсини рознесло в радіусі кількох кілометрів. Ми встановили мобільні екологічні станції, перевіряємо і воду і повітря, щоб вберегти людей.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін обіцяє суворо покарати винних у масштабній трагедії. Але поки триває розслідування.

Ірина Борсук
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.