01 Червня,
16:35

22 серпня у Миргороді відбудеться ковальське свято

13 Серпня 2015 09:37   1040



У Миргороді триває підготовка до ковальського фестивалю. Організаційні питання проведення ковальського фестивалю та культурну програму обговорили на засіданні організаційного комітету, що відбулося під головуванням міського голови Сергія Соломахи. До Миргорода знову їдуть майстри ковальської справи. 22 серпня вони зберуться на другий український ковальський фестиваль ножових майстрів та демонструватимуть майстер-класи.

Із планом заходів ознайомила Валентина Федоряка - ідейний натхненник цьогорічного свята. Валентина Миколаївна - дружина загиблого у зоні АТО Петра Федоряки – коваля-зброяра, якого знали в Україні і далеко за кордоном. Він пішов з життя, виконуючи свій громадянський обов'язок 31 липня 2014 року, але справа його – живе. Цьогорічний ковальський фестиваль однодумці присвячують світлій пам'яті трудолюбівського патріота Петра Федоряки.

У програмі фестивалю: демонстрація майстерності від ковалів України та закордонних учасників, майстер-класи провідних фахівців ковальської справи, кування сонячного годинника, виготовлення ножів, змагання лучників, видовищні бої з шаблями, ярмарок кованих речей та багато іншого.

Офіційне відкриття ковальського свята заплановане 22 серпня на 10 годину. Дійство відбуватиметься у містечку майстрів біля кафе-бару "Ассоль".

Організатори та співорганізатори: ГО «Миргородські майстри», Миргородська міська рада, Миргородська районна рада, Українська гільдія майстрів «Коло».
Миргородська міська рада
Рекомендуем посмотреть
03 Жовтня 11:17,   1037
У зверненні вимагається звільнення деякої "захопленої" людини і видачі її "катувальників" живими або мертвими.
31 Серпня 09:15,   1033
Навіщо потрібно виконувати «декомунізаційний» закон. Суть громадсько-волонтерського проекту «Декомунізація на Полтавщині» обласного товариства «Просві ...
29 Серпня 15:53,   778
За підтримки Міжнародного фонду «Відродження» розроблено ролик про можливості населення заощадити кошти при використанні електричної енергії. ...
10 Серпня 21:43,   2130
Стихия повредила автомобили, припаркованные под открытым небом, и сломала несколько деревьев.
10 Серпня 16:17,   968
У поле зору відеореєстратора попав кадр, на якому "нові" поліцейські проїжджають повз неправильно припарковану автівку ВАЗ-2108.
17 Липня 10:30,   1207
Вячеслав Демчук, керівник Лохвицького районного осередку "Батьківщини", чоловік голови ОВК 151 округу, проводить "інструктаж" як отримати "лесі" та &q ...
29 Червня 16:07,   730
У зв'язку із ситуацією, що виникла в Ізмаїлі, коли від неякісної води постраждало понад 400 людей, журналісти студії "Місто" вирішили перевірити, наскільки безпечно  ...
25 Травня 14:48,   834
Доки вони перебували у зоні АТО, у рідному місті на них чекали сім'ї, друзі та, звичайно, колеги. 
15 Травня 11:26,   1484
Проте, на думку журналістів, виникають сумніви, що подібний дорожній розчин взагалі існує.
06 Травня 14:20,   1407
Місто готують до зустрічі з Президентом 7 травня.
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок