Сумська область: на водоймах загинула 31 людина

09.07.2015 14:30

Сумська область: на водоймах загинула 31 людинаЗ початку року на водних об’єктах Сумщини потонула 31 людина, у тому числі 2 дітей. Найбільше таких випадків зафіксовано у Сумському районі – 5, Ямпільському та Кролевецькому районах – 4. В обласному центрі загинуло 3 людей.

Основну групу ризику складають відпочивальники, які знаходились на водоймах у нетверезому стані. Оскільки під дією алкоголю людина переоцінює свої сили й не може зорієнтуватися при реальній загрозі її життю.

Останній трагічний випадок стався у Краснопільському районі. 8 липня, о 18:30 в с.Хмелівка, зі ставка було піднято тіло чоловіка, який потонув днем раніше. Обставини його загибелі з’ясовують правоохоронці.

7 липня, в с.Лучка Тростянецького району, співробітники обласної рятувально-водолазної служби підняли з водойми тіло місцевого жителя. На місці працювала слідчо-оперативна група у складі працівників міліції і районного підрозділу Державної служби з надзвичайних ситуацій. За попередніми даними, днем раніше, чоловік відпочивав на водоймі і вживав спиртні напої. Вранці наступного дня інформація про його зникнення надійшла від співмешканки на лінію «102».

Зрозуміло, що у період літньої спеки все більше людей шукають порятунку від палючого сонця у прохолоді річок та озер. Проте не можна забувати, що такий відпочинок потребує особливої обережності. Тому, щоб не стати жертвою водяної стихії, треба відповідально ставитись до правил безпечної поведінки на воді. Забороняється купатися у незнайомих та необладнаних для цього місцях. Не можна заходити у воду після довгого перебування на сонці, оскільки від різкого перепаду температур може стати зле навіть фізично здоровій людині. Не запливайте занадто далеко від берега та не пірнайте на велику глибину, де вода значно холодніша ніж на поверхні, оскільки людину може схопити судома. Перебуваючи на водоймах відпочивальникам треба слідкувати один за одним, щоб у екстремальній ситуації встигнути вчасно надати необхідну допомогу. В жодному разі не заходити у воду в нетверезому стані та не дозволяти робити це іншим. Особливої уваги потребують діти. Батькам та дорослим треба постійно не випускати їх з поля зору та роз’яснювати малечі про небезпеку на водоймах. І головне, треба добре триматись на воді та змалку навчити цьому дітей!

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області