Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 2 червня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Афери

Вибрати дату
RSS

В Івано-Франківській новобудові кожна квартира має двох власників

4 червня 2015, 00:44

Оборудка на понад мільйон гривень. В Івано-Франківську елітні квартири продають по кілька разів. Люди випадково виявили аферу. Як саме зрозуміли, що їх ошукали, та скільки постраждалих у цій історії?

У цю багатоповерхівку люди мали заселитися ще наприкінці 2014-го року. Проте й досі тут тривають будівельні роботи. Щоб подивитися, на якій вони стадії, Анатолій навідався до власної квартири. Але на нього чекала приголомшлива несподіванка: він - не єдиний господар цієї оселі!

Анатолій Іляшенко, постраждалий:

- Другий власник виявився пару днів назад, ми коли зайшли, побачили, що там роблять ремонт, на дверях був номер телефону, ми подзвонили, вияснилося, що людина купила квартиру через місяць після того, як договір був оформлений з нами.

Такі ж неприємні сюрпризи чекали і на інших власників осель.

Ольга Герасимчук, постраждала:

- Прийшла власниця, подивилася, а там ставлять підлогу, подумала, що це подарунок від забудовника, а власник виявився у Москві, це ще один власник тої квартири.

Нині до будівництва людей вже не пускають. Анатолій демонструє папери, згідно з якими він витратив чверть мільйона гривень на нову квартиру. Та в забудовника своя правда. І в документах зовсім інше прізвище. Зі слів людей, що живуть поблизу будівництва, багатоповерхівку з самого початку зводили з порушенням. Неодноразово місцеві мешканці влаштовували акції протесту. Адже замість обіцяного двоповерхового офісу біля їхніх вікон постав велетень на 11 поверхів.

Надія Червоіванова, мешканка м. Івано-Франківська:

- Вони цей дом піндюрили там, де був столярний цех, забрали дитячий майданчик, не відступили так, як положено, 15 метрів.

Скандальною висоткою нині зацікавилася міліція. Там з'ясували - квартири продають одразу дві фірми. Одна взяла землю під оренду, інша - виступає як підрядник. Слідство ще триває, але вже доведено - людям роздавали фіктивні документи. Спритники постійно змінювали назви та прізвища керівного складу забудовників.

Василь Кулюшин, керівник відділу Івано-Франківського МВ міліції:

- Вони, маючі печатки вказаного попереднього підприємства, маючі засоби поліграфії, просто роздруковували бланки, вводили людей в оману, завіряли, що все буде нормально і майно придбано законно, і в подальшому обнадіювали, що будуть мати квартири.

Тим часом ошукані люди найбільше побоюються втратити і гроші, і квартири. Дехто з них взяв кредити на десятки тисяч доларів. Правоохоронці ж запевняють - справа буде в суді. Якщо вину шахраїв доведуть, їм загрожуватиме до 12 років ув'язнення.

Світлана Козлик, Марина Криворотова
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Цікавво взнати назву забудовника ???, Сам не з Франківська, але будинок знайомий....
А скільки будинків в місті, де люди мали посилитися ще до 2010- го ?
гость 04.06.2015, 02:21 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.