Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 10 червня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу ДТП

Вибрати дату
RSS

В Івано-Франківську фура змела з дороги маршрутку

3 червня 2015, 23:19

Розтрощена маршрутка та шестеро постраждалих. В Івано-Франківську водій і пасажири автобуса потрапили до лікарні після несподіваного маневру вантажівки. Що сталося на дорозі і хто винен у каліцтві людей?

Навантажена 40-тонна машина буквально змела маршрутку, що виїхала на перехрестя. Рушив автобус на зелений сигнал світлофора, і раптом... потужний удар. Свідки аварії твердять - водій вантажівки навіть не намагався гальмувати. Той пояснює, чому:

Віктор, водій вантажівки:

- На пєрєкрьосткє включається в мене жовтий свєт. Я по тормозах, не можу стати. Бачу, з правої сторони маршрутка йде. Я посигналив, ну він міг остановитися, по тій причині, шо не остановився.

Втім, у ДАЇ припускають - шофер багатотонки розраховував, що проскочить. Дорога тут має нахил, тож якби гальма були несправними, машина мала б значно більшу швидкість. Тоді б наслідки були страшними. Найсильніший удар вантажівки припав на кабіну автобуса. Тому найбільше постраждав водій маршрутки.

Мирон Матейко, заступник керівника департаменту з охорони здоров'я в Івано-Франківській області:

- Госпіталізований один - з переломами кісток гомілки і закрита черепно-мозкова травма, рвані рани голови.

Його стан медики оцінили як середньої тяжкості. Незначних травм дістали п'ятеро пасажирів автобуса. У них переважно забиття кінцівок і тканин. Після огляду медиків їх відпустили додому. Вже відомо: обидва шофери були тверезими.

Любомир Вусятицький, старший інспектор УДАІ в Івано-Франківській області:

- За попередньою версією, водій грузовика, не справився з керуванням, не вибрав безпечної швидкості руху, не зміг втримати фуру на перехрестку, допустив зіткнення з автобусом. Попередньо винуватець цієї дорожньо-транспортної пригоди - водій фури.

Тож що насправді стало причиною аварії - буде відомо з результатів численних експертиз.

Володимир Гарматюк, Василь Солонина
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Серіал "«Смерть не у раю»"
Серіал "«Смерть не у раю»"

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.