Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Афери

Вибрати дату
RSS

Киянку виганяють на вулицю через давню аферу, до якої вона не має відношення

15 травня 2015, 23:02

12 років судових тяганин за житло у середмісті столиці! Квартиру на вулиці Саксаганського незаконно продали. Але наступна власниця про це не знала і вклала гроші. Тепер її виселяють - дарма, що на утриманні у неї маленький син і старенька мати.

Ранок киянки Ольги розпочався з екшену. 

- Поломали первую дверь, надо чинить замок, такая ситуация.

Жінку виселяють! Навіть попри те, що в неї на утриманні малолітній син й старенька мати. Неспокійне життя Ольги триває вже майже 12 років. Відколи придбала цю невеличку квартиру на вулиці Саксаганського.

Ольга Соколовська, власниця квартири:

- Квартиру я приобрела в 2004, в 2005 я узнала, что на квартиру наложен арест, с тех пор у меня начались судебные разбирательства.

Виявляється, про незаконний продаж заявив колишній власник житла. Його оселю в оригінальний спосіб продали шахраї. Квартиру купили двоє жінок, які згодом продали її Ользі.

Оксана Бикова, адвокат:

- Владельцем квартиры был господин Ивлев, продавало неизвестное лицо, очень похожее на него, это установлено приговором суда.

Брокера, що здійснив цю оборудку, ув'язнили на 10 років. Відтак опоненти Ольги, а це вже спадкоємці першого власника, наголошують - житло в їхній власності. Свої дії підкріплюють рішенням суду. 

Наталя Андросович, головний державний виконавець Шевченківського району м. Києва:

- Є рішення суду Шевченківського, стосовно виселення осіб з даної квартир, на сьогодні ніяких підстав для зупинення, закриття даної справи немає.

Ольга виконавців до помешкання не пустила. Каже - її позови зараз розглядає Верховний Суд. До того ж жінка вважає себе добропорядним покупцем.

Ольга Соколовська, власниця квартири:

- Квартира была приобретена в присутствии нотариуса, поставлена на учёт в БТИ, сделка была, налоги заплачены государству. Я покупала квартиру у гражданки Домбровской, а о его существовании я не знала.

Та правники лише розводять руками - складна ситуація. Хоч які-небудь гроші жінка могла б відшкодувати, подавши цивільний позов до того засудженого за аферу брокера. Утім, строк давності подачі заяви вийшов, адже минуло вже більше трьох років. Нині ж закон не на боці покупця, нехай навіть й добропорядного.

Олександр Калюжний, адвокат:

- Исполнительная служба, проверяя документы на выселение, должна выполнить решение суда, это норма закона, есть несовершеннолетние дети и человек на попечении, должно вмешаться, должны быть какие-то общежития, какое-то другое житье, но не выполняя решение суда, лишая первичных собственников жилья, нельзя.

І все, що юристи можуть порадити на майбутнє - уважніше вивчати історію квартири.

Олена Ткаченко, Святослав Мелешкін
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Час прийти до Бога! На все Божа воля! Питання вирішиться! Потрібно багато молитися!
петро 15.05.2015, 23:16 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.