18 Травня,
12:30

Голова Полтавської ОДА вручив орден сім’ї героїчно загиблого бійця

27 Березня 2015 19:39   605
14 листопада 2014 року Указом президента України № 873/2014 "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі" Кулягін Андрій Олександрович нагороджений орденом “За мужність” III ступеня (посмертно). Він був призваний за мобілізацією Шишацьким РВК 02.04.2014 р. до в/ч А 1302 (93 окрема механізована бригада) м. Черкаське Дніпропетровської області.

21 липня 2014 року танкова рота, в якій служив Андрій, разом з механізованим взводом вела бій по захопленню та знищенню блокпосту терористів в районі села Піски, Ясинуватського району Донецької області. Знищення цього опорного пункту дозволило Збройним Силам України закріпитися в селі Піски і тим самим розірвати кільце оточення навколо підрозділів, які захищали Донецький аеропорт. Танк командира роти, до складу екіпажу якого входили капітан Лавренко Олександр Миколайович, навідник молодший сержант Вохромеєв Олександр Миколайович та механік-водій Купягін Андрій Олександрович, рухався на початку колони. При підході до блокпосту сепаратистів танк потрапив в засідку. Зав'язався бій.

З боку сепаратистів підійшли два танки та мінометна батарея, яка почала обстріл механізованого взводу. Екіпаж танку влучним вогнем підбив танк сепаратистів, знищив два автобуси і декілька кулеметних точок, після чого Андрій зумів вивести танк на позиції блокпосту. У цей час екіпаж бойової машини піхоти БМП-2, яка рухалась в колоні за танком командира роти, розпочав евакуацію поранених військовослужбовців. Зважаючи на цю обставину, екіпаж танку своєю бронею та вогнем з гармати і кулемета почав прикривати дії евакуаційної групи.

Невдовзі прийшло повідомлення, що терористи збираються розпочати контратаку. Танк Андрія Олександровича першим вийшов на ймовірний рубіж атаки, знищивши при цьому дві мінометні обслуги терористів, але в той же час значно відірвавшись від основних сил своєї роти.

Маневруючи під вогнем противника, танк потрапив на замаскований потужний фугас. В наслідок вибуху молодший сержант Олександр Вохромеєв та солдат Андрій Кулягін загинули, а капітан Олександра Лавренко отримав тяжкі поранення. Щоб не потрапити до полону сепаратистів та не допустити захоплення ними бойової машини капітан Олександр Лавренко підірвав себе разом з танком.

Завдяки героїчним та сміливим діям екіпажу танка вдалося не допустити контратаки елітного підрозділу терористів, що дало змогу підрозділу батальйонної тактичної групи 93 окремої механізованої бригади, закріпитись в районі села Піски, завдяки чому було знято оточення підрозділів, які захищали Донецький аеропорт.

Похований 26.07.2014 в 15.00. на кладовищі с.Носи Шишацького р-ну, Полтавської області. Орден сім’ї героїчно загиблого бійця вручав голова Полтавської ОДА Валерій Головко. Також були присутні: Військовий комісар Полтавського обласного військового комісара полковник Борис Павлов, голова Шишацької РДА, голова районної Шишацької районної ради, заступник військового комісара Полтавського ОВК підполковник Едуард Бородай, та військовий комісар Шишацького РВК підполковник Бромот С.

У героя залишились мати, батько та двоє братів.
Прес-служба Полтавської ОДА
Рекомендуем почитать
23 Січня 11:08,   1327
Размещение рекламных материалов на щитах – один из наиболее востребованных видов продвижения любых продуктов, ориентированных на массовую аудиторию. ...
15 Грудня 13:06,   1063
Учні НВК: СЗШ І-ІІІ ст.- гімназії міста Гайсин взяли участь у інформаційній інтерактивній зустрічі.
15 Грудня 11:22,   1116
24 грудня у Полтаві відбудеться перший етап благодійного ярмарку у підтримку онкохворих дітей «Чужих дітей не буває».
15 Грудня 09:40,   719
Працівники КП «Благоустрій Кременчука», як-то кажуть не покладаючи рук, готують головну новорічну ялинку Кременчука до урочистого відкриття. ...
15 Грудня 07:45,   689
П’ятнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується хмарна погода. Місцями – дощитиме.
14 Грудня 14:24,   680
З 13 по 16 грудня волонтери благодійної акції «Святий Миколай – дітям» збиратимуть подарунки для маленьких кременчужан, які опинилися в складних життєвих обставин ...
14 Грудня 13:29,   630
У наш час гостро стоїть питання покращити, урізноманітнити, зробити більш цікавим життя такої категорії людей, як людей поважного віку.
14 Грудня 07:45,   664
Чотирнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується сильний туман, ближче до вечора – буде сильна хмарність.
13 Грудня 12:24,   783
Кожен кременчужанин може долучитись до загальної доброї справи буквально у два кроки: 1. Заходиш у один з магазинів, які долучились до акції. 2. Купуєш подарунок для діток та перед ...
13 Грудня 10:30,   631
Дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах й тих, що мають особливі потреби у день Святого Миколая привітають у Миргороді.
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок