24 Травня,
05:44

На Полтавщині з початку року зареєстровано близько 300 фактів незаконних заволодінь мототранспортом

28 Січня 2015 09:19   553
Наразі міліцією розкрито 109 незаконних заволодінь мототранспортом, 190 залишаться не розкритим.

За словами начальника Управління карного розшуку УМВС Миколи Михайлика, складність у розкритті такої категорії злочинів зумовлено насамперед тим, що більша частина таких транспортних засобів була не зареєстрована у встановленому законом порядку, у зв’язку з чим потерпілі не змогли повідомити правоохоронним органам номерні позначення основних вузлових агрегатів викрадених транспортних засобів. Це, у свою чергу, значно ускладнювало їх пошук, і навіть якщо такі транспортні засоби вилучалися, то не можливо було їх ідентифікувати, так як спритники встигали замінювати частини деталей або взагалі змінювали колір.

Аби убезпечити своє майно від злочинних посягань, працівники Управління ДАІ Полтавщини наполегливо рекомендують власникам вищевказаних транспортних засобів зареєструвати їх у порядку, визначеному законом.

Постановою Кабінету Міністрів від 23.12.2009 року №1371 передбачено, що перша державна реєстрація мопедів, придбаних до 23.12.2009 року, затвердженим цією постановою 1 липня 2010 року може проводитись без подання документів, що підтверджують правомірність їх придбання, за встановленою процедурою після проведення ДАІ відповідних перевірок.

Для спрощеної системи реєстрації мопедів потрібно:

- власникам представити мопед до підрозділу центру ДАІ для проведення криміналістичного дослідження експертом-криміналістом, який визначає чи дійсно об’єм двигуна не перевищує 50 см/куб.

- після проведення дослідження власник пише заяву на спрощену реєстрацію мопеда, до якої надає копію свого паспорта та товарний чек, талона про продаж або видаткової накладної (при наявності).

Якщо ніяких документів на мопед не має, громадянин повинен надати два пояснення від сусідів про те що, вони підтверджують придбання ним мопеда з копіями їх паспортів.

Реєстрація мопедів у центрах ДАІ складає – 109 грн. 43 коп.

Експертиза номерного позначення шасі та двигуна – 39 грн. 40 коп.

Експертиза визначення об’єму двигуна, року виготовлення, марки та моделі транспортного засобу складає – 84 грн. 42 коп.
ВЗГ УМВС України в Полтавській області

Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:38,   1682
У жителя одного із сіл району поліцейськими виявлено й вилучено згортки з подрібненими висушеними рослинами, схожими на коноплі.
12 Грудня 15:17,   1897
Близько доби знадобилось працівникам відділення поліції № 1 Полтави, щоб встановити особу чоловіка, який до смерті побив п’ятдесятивосьмирічного знайомого в одному із закинут ...
11 Грудня 13:23,   1110
Ввечері надійшло повідомлення, що у Лубнах зловмисник напав на будинок, поранивши товариша господаря ножем, але не вирвався з рук потерпілих.
07 Грудня 12:35,   811
До Гребінківського відділу поліції звернувся 45-річний мешканець одного із сіл району.
07 Грудня 08:44,   1103
З письмовою заявою до Гадяцької поліції звернувся місцевий двадцятирічний житель, який поінформував, що під час відпочинку в одному з кафе міста, з його власної куртки, невідомим в ...
06 Грудня 13:27,   954
Повідомлення про пограбування надійшло до поліції від 36-річної мешканки Лубен.
06 Грудня 11:31,   857
До Гадяцького відділу поліції звернувся 70-річний житель одного із сіл району, який повідомив, що вночі невідома особа проникла до його сарайного приміщення та скоїла крадіжку вело ...
05 Грудня 16:57,   1498
Біля села Щербаки Кременчуцького району на річці Псел рейдова група водної поліції й інспектори відділу рибоохоронного патруля викрили факт незаконного рибного промислу. ...
05 Грудня 14:41,   1345
Повідомлення про пограбування надійшло до чергової частини Оржицького відділення поліції від жительки села Онішки Оржицького району.
05 Грудня 09:39,   1152
Співробітниками кіберполіції разом зі слідчими облполіції та прокуратурою області викрито та затримано групу шахраїв, які, використовуючи телефони та електронно-обчислювальну техні ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок