29 Травня,
01:29

Приїзд до Кременчука став першим офіційним робочим візитом Валерія Головка на посаді губернатора (відео)

22 Січня 2015 16:02   657
Індустріальний центр Полтавщини – Кременчук – в рамках робочого візиту відвідав голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко. Він побував на Крюківському вагонобудівному заводі, підприємствах «АвтоКрАЗ» та «Кременчук м'ясо», а також поклав квіти до пам'ятника колишньому меру Кременчука Олегу Бабаєву. А ще – відвідав волонтерку у госпіталі та зустрівся з директорами підприємств.

Спершу оглянув потужності Крюківського вагонобудівного заводу, де виготовляють дизельні та електропотяги, вагони локомотивної тяги, вантажні і вагони метро, зокрема, й для київського метрополітену. В гарні роки, говорять на заводі, виробляли майже 11 тисяч вантажних вагонів на рік, проте нині у підприємства – важкі часи – через втрату ринків збуту.

Вадим Ведмеденко, директор з якості ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод»: "Ми як вітчизняне підприємство, вітчизняний товаровиробник хочемо, щоб українці були завантажені роботою, щоб отримували прибуток і щоб війна закінчилася".

Крюківський вагонобудівний завод – один із найбільших наповнювачів бюджету. Відрахування до міської казни у 2012-2013 роках становили 70-78 млн.грн. У 2014-му надходження зменшились до 30 млн., до державного бюджету нині теж спрямовують у рази менше. Крім цього, торік підприємство втратило близько тисячі працівників, зокрема, через реорганізацію.

Костянтин Жеваго, народний депутат України: "Я на 100% впевнений, що завод повинен і буде працювати, просто там повинні бути адекватні спеціалісти, які можуть продавати цю продукцію не лише на ринки Російської Федерації, колишнього СРСР чи СНГ, а на зовнішній ринок".

Нині продукцію заводу закуповує Білорусія, Казахстан, Таджикистан та країн Балтії. В Україні – 18 вагонобудівних підприємств, 65% усієї продукції припадає саме на Крюківський вагонобудівний.

Побував Валерій Головко і на ПАТ «АвтоКрАЗ», де виконують замовлення Міноборони.

Роман Черняк, генеральний директор ПАТ «АвтоКрАЗ» розповідає В.Головку: "У нас на озброєнні сьогодні - ЗІЛи - 135, МАЗ - 537, МАЗ - 543 і БАТи. Це автомобіль з можливістю тягати причепи вагою до 100 тонн".

«АвтоКрАЗ» виготовляє різні види бронетехніки для потреб української армії, зокрема, «Кугуари» та «Спартани».

«Я хочу, щоб Міноборони робило замовлення виключно вітчизняним підприємствам, одним із яких є «АвтоКрАЗ» – наголосив Валерій Головко.

Юрій Облог, директор з продажу ПАТ «АвтоКрАЗ»: "У 2014 році здійснювали поставки Міноборони, прикордонним військам, СБУ, експертно-криміналістичній службі, Національній гвардії та іншим силовим відомствам".

Щоправда, комунальна техніка поки що залишається «у прольоті», говорять на підприємстві. Генеральний директор Роман Черняк висловив невдоволення тим, що у Києві закупили КАМАЗи, а у Полтаві – сміттєвози невітчизняного виробництва. Придбати їх у «АвтоКрАЗа», говорить, було б дешевше. Після екскурсії виробничими приміщеннями влаштували тестування новенької техніки на полігоні, побував за кермом «Кугуара» та «Спартана» і Валерій Головко.

Побував Валерій Головко і на ПАТ «Кременчук м'ясо», яке досі постачає продукцію на Донеччину та Луганщину. Підприємство втратло ринки збуту у Криму і перебуває у пошуках нових.

Під час перебування у Кременчуці керівник області разом із першим заступником міського голови Віктором Калашником вшанували пам’ять екс-мера Олега Бабаєва, поклавши квіти до скульптурної композиції у сквері, який віднедавна носить ім'я Олега Мейдановича. Потім посадовці відвідали волонтерку Ірину Митрофанову в обласному госпіталі для інвалідів війни. Жінка тільки-но повернулася із зони АТО, де, допомагаючи пораненим, отримала контузію. Валерій Головко потурбувався про збір медикаментів для краматорського шпиталю, звідки приїхала волонтер.

Марина Молька, "Місто"
Рекомендуем почитать
14 Грудня 08:44,   1262
Відбувся аукціон на право оренди земельної ділянки комунвласності Білоцерківської сільської ради площею 12,2 га під висадження саду, який провела відповідно до усіх процесуальних н ...
13 Грудня 09:35,   957
З підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги, кожен з нас почав та шукати шляхи зменшення споживання енергоносіїв, замислюватись як утеплити дім чи поставити енергоефективне ...
08 Грудня 14:21,   794
Підтриманий парламентом документ передбачає, що ставки акцизного податку на тютюнові вироби будуть зростати до 2025 р.
08 Грудня 12:30,   6071
Цей унікальний аппарат дає змогу, використовуючи сучасну методику, діагностувати та виправляти в організмі будь-яку патологію судин.
07 Грудня 11:36,   656
Дорожники Кременчука проводять ремонт дорожнього покриття на проїздах цвинтарю.
05 Грудня 10:36,   651
За дорученням міського голови Віталія Малецького, наразі комунальні служби Кременчука приведені в готовність, щоб оперативно приступити до ліквідації наслідків погіршення погодних  ...
04 Грудня 16:33,   645
У Києві відбулась заключна оглядова зустріч стосовно підсумків реалізації в Україні спільного проекту Європейського Союзу та ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. ...
04 Грудня 14:54,   660
Набір учасників проекту, котрий націлений покращити можливості самозайнятості переселенців, за фінансової підтримки Уряду Німеччини розпочала Міжнародна організація з міграції (МОМ ...
28 Листопада 15:43,   798
Сьогодні у Кременчуці в палаці культури імені І.Ф. Котлова за участі голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка, першого заступника голови Полтавської ОДА  ...
28 Листопада 12:30,   806
Завдання відпрацювати з підприємцями, які зазвичай торгують новорічними ялинками у Кременчуці, питання оформлення необхідних дозвільних документів, поставив перед начальником управ ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок