27 Травня,
06:20

Олександр Мамай знову не прийшов на суд, бо захворів

16 Грудня 2014 17:10   732
Олександр Мамай вкотре не прийшов на суд. Цього разу через хворобу. У ході засідання захист міського голови наполягав на закритті справи та відводі судді.

Олександра Мамая звинувачують у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення. Та більшість судових засідань мер проігнорував. От і у вівторок знову не з'явився. Представник мера запевнив: Олександр Федорович хворіє, в підтвердження чого надав довідку з лікарняного закладу. Відтак судове засідання пройшло без головного фігуранта. Одне із клопотань захисту - відвід судді Лариси Гольник - було не задоволено. Наступне, на чому наполягав захисник міського голови - закриття справи на підставі спливу строків давності.

Олександр Ковжога, представник О.Мамая: "Закон не позбавляє суд розглядати справу без особи, що притягується до відповідальності, якщо вона належним чином повідомлена. Тому я прошу справу закрити у відповідності до приписів статті 284.".

Щодо задоволення цього клопотання прокуратура не заперечує, але з визнанням вини Полтавського міського голови.

Валерій Колос, прокурор: "Наші опонети ставлять питання про те, що вина не доведена, тобто провадження не містить доказів про те, що факт правопорушення доведений та існує, то ми в с свою чергу вважаємо, що ті матеріали, які були надані суду разом з адмінпротоколом, вони доводять винність Мамая у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення".

Заслухавши обидві сторони, суд постановив наступне.

Лариса Гольник, суддя: "Мамай не визнає фактично вину. Прокуратура наполягає на тому, що він є винним. Тому суд повинен розглянути питання по суті".

Крім корупційних махінацій, розповідає депутат міської ради Олександр Шамота, міський голова ще й ігнорує свої обов'язки.

Олександр Шамота, депутат Полтавської міської ради: "Сьогодні вранці ми були в нього в кабінеті. О 8 годині ми зайшли в міську раду, вийшли о 8.30. До тих пір міського голови на місці не було. Ні секретар, ні заступник Левченко, ніхто не знає, де він. Як виявилося на судовому засідання, мер знаходиться на лікарняному",

І це вже не вперше, зазначають присутні на судовому засіданні.

Єгор Мкртчян, помічник народного депутата С.Капліна: "Але якщо мер так часто хворіє, у мене виникає питання: "Потрібен нашому місту хворий мер?". Нехай він займається своїм здоров'ям, нехай підлікується. Ми допоможемо, домовимося, які лікарні приймають і де ефективніше лікують".

Наступне судове засідання перенесли на 25 грудня.
Юлія Іващенко, "Місто"
МАМАЙ    СУД   
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1685
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   1010
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   845
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   911
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   698
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   688
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   768
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   681
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   831
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок