10 Травня,
22:48

Олександр Мамай оглянув бомбосховище Полтавської міської клінічної лікарні (фото)

17 Вересня 2014 20:54   1130
Бомбосховище, яке знаходиться біля Полтавської міської клінічної лікарні, в разі необхідності зможе прийняти і розмістити близько сотні дітей та робочий персонал. Особливість сховища полягає в тому, що в приміщенні є всі умови для проведення операцій. В рамках робочого візиту до лікарні, оглянув укриття і міський голова Олександр Мамай.

Бомбосховище постійно знаходиться в належному стані й може прийняти людей у будь-яку хвилину. За приміщенням слідкує його директор Микола Довгопол, який працює на цій посаді вже 20 років. Під час візиту мер вручив йому відзнаку та нагрудний знак за багаторічну й сумлінну працю та з нагоди святкування ювілею. Миколі Опанасовичу нещодавно виповнилося 80 років.

У сховищі є кілька окремих кімнат, більшість із них оснащені спеціальною технікою, без якої життя під землею було б неможливим. Як от, наприклад, дизельний генератор міцністю у 120 кінських сил, що забезпечує бомбосховище світлом. Він, зазвичай, використовується великими кораблями. 450-ти літрів палива вистачає на безперервну роботу, що триває близько 24-25 годин, по завершенню дизельний генератор знову необхідно заправити. Приміщення оснащене якісною вентиляційною системою та фільтрами, які дозволяють очищувати повітря, адже, збудоване ще за радянських часів, сховище було призначене для укриття саме від хімічних атак. Зберігаються в укритті протигази й кисневі маски як для дітей, так і для дорослих. Сховище забезпечене операційними й санітарними кімнатами. Загалом же, аби спустити туди все необхідне медичне обладнання і повністю підготувати укриття для проведення операцій знадобиться рівно 10 годин.

– Уважаю, що всі погодяться зі мною: в першу чергу ми маємо потурбуватися та захистити наших дітей, – зазначив міський голова Олександр Мамай. – Це бомбосховище повністю відповідає нормам, вимогам та умовам, які є необхідними для дітей, що перебувають у Полтавській міській клінічній лікарні, у випадку надзвичайних ситуацій. Тут можна отримати навіть хірургічну допомогу. Що ж стосується інших лікарень, якими опікується міська влада, то їх підвальні приміщення також є пристосованими, обладнаними й готовими у разі необхідності прийняти пацієнтів та робочий персонал.

Згідно підпункту 1 пункту 3 статті 32 Кодексу цивільного захисту України, захисні споруди призначені для укриття найбільш працюючої робочої зміни. Тобто, не вся територіальна громада міста зможе перебувати в цих сховищах. У разі непередбачуваних ситуацій міська влада докладатиме максимальних зусиль, аби надати допомогу та укриття усім мешканцям. Наразі, міський голова дав розпорядження привести до ладу підвали житлових будинків.

– Під час рейду освітніх закладів до нового навчального року ми особливу увагу приділили підвальним приміщенням, – розповіла заступник міського голови Світлана Порохня. – Усі вони прибрані, приведені до стану відповідної готовності. На випадок надзвичайних ситуацій туди можна провести дітей, що знаходяться на навчальній зміні, й захистити їх.

До речі, торік Державна служба України з надзвичайних ситуацій перевіряла Полтавську область й винесла вердикт, що місто є повністю готовим до захисту населення.
Прес-служба Полтавської міської ради
Рекомендуем почитать
23 Січня 11:08,   1325
Размещение рекламных материалов на щитах – один из наиболее востребованных видов продвижения любых продуктов, ориентированных на массовую аудиторию. ...
15 Грудня 13:06,   1061
Учні НВК: СЗШ І-ІІІ ст.- гімназії міста Гайсин взяли участь у інформаційній інтерактивній зустрічі.
15 Грудня 11:22,   1114
24 грудня у Полтаві відбудеться перший етап благодійного ярмарку у підтримку онкохворих дітей «Чужих дітей не буває».
15 Грудня 09:40,   717
Працівники КП «Благоустрій Кременчука», як-то кажуть не покладаючи рук, готують головну новорічну ялинку Кременчука до урочистого відкриття. ...
15 Грудня 07:45,   686
П’ятнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується хмарна погода. Місцями – дощитиме.
14 Грудня 14:24,   678
З 13 по 16 грудня волонтери благодійної акції «Святий Миколай – дітям» збиратимуть подарунки для маленьких кременчужан, які опинилися в складних життєвих обставин ...
14 Грудня 13:29,   627
У наш час гостро стоїть питання покращити, урізноманітнити, зробити більш цікавим життя такої категорії людей, як людей поважного віку.
14 Грудня 07:45,   662
Чотирнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується сильний туман, ближче до вечора – буде сильна хмарність.
13 Грудня 12:24,   781
Кожен кременчужанин може долучитись до загальної доброї справи буквально у два кроки: 1. Заходиш у один з магазинів, які долучились до акції. 2. Купуєш подарунок для діток та перед ...
13 Грудня 10:30,   629
Дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах й тих, що мають особливі потреби у день Святого Миколая привітають у Миргороді.
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок