01 Червня,
19:31

Справи вбивства мера Кременчука та судді можуть об`єднати в одне провадження

09 Вересня 2014 21:51   727
Сьогодні у прокуратурі м. Кременчук відбувся брифінг тимчасово виконуючого обов’язки прокурора Полтавської області Юрія Кравченка, на якому він поінформував про затримання осіб, причетних до вчинення вбивства міського голови цього міста.

«Їх на сьогодні п’ятеро. Усім затриманим оголошено про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину та обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту», - сказав прокурор.

Також він зазначив, що за фактом розголошення даних досудового розслідування розпочато кримінальне провадження.

«У відповідності до положень чинного Кримінального процесуального кодексу дані досудового розслідування можуть бути розголошені лише з дозволу прокурора, який є процесуальним керівником у кримінальному провадженні», - пояснив Юрій Кравченко та додав, що так як затримання підозрюваних та події, які відбулися, знайшлися охочі прокоментувати, то 4 вересня 2014 року прокуратурою Полтавської області за фактом розголошення даних досудового розслідування службовими особами органів внутрішніх справ, за ч. 2 ст. 387 КК України розпочато кримінальне провадження.

За його словами, досудове розслідування у ньому здійснюється слідчим відділом прокуратури Полтавської області. Оперативне супроводження – спецпідрозділом УСБУ в області.

Щодо результатів проведення першочергових слідчих дій із підозрюваними у вбивстві міського голови прокурор повідомив, що наразі виявлено та вилучено знаряддя вчинення вбивства – рушницю. Окрім цього виявлено іншу вогнепальну зброю та боєприпаси. На даний час по вказаних речових доказах проводяться відповідні експертні дослідження, у тому числі генетичні.

Попередня кваліфікація кримінального провадження – п. п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Також на брифінгу Юрій Кравченко розповів про встановлення осіб, які вчинили вбивство судді у лютому цього року.

«Офіційно заявляю, що внаслідок копіткої роботи, насамперед процесуальних прокурорів, а також оперативних працівників УМВС України в Полтавській області, вдалося встановити осіб, які вчинили вказаний злочин. На даний час зазначені особи дали свідчення і підтвердили свою причетність до скоєного. Уже зараз можна сказати, що вбивство судді було пов’язане з його професійною діяльністю», - сказав Юрій Кравченко.

При цьому він наголосив, що при затриманні та допитах усі особи були забезпечені правом на захист.

Насамкінець прокурор зазначив, що досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами вбивств міського голови та судді тривають. Наразі вирішується питання про їх об’єднання в одне провадження.
Прес-служба прокуратури Полтавської області
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:38,   1683
У жителя одного із сіл району поліцейськими виявлено й вилучено згортки з подрібненими висушеними рослинами, схожими на коноплі.
12 Грудня 15:17,   1897
Близько доби знадобилось працівникам відділення поліції № 1 Полтави, щоб встановити особу чоловіка, який до смерті побив п’ятдесятивосьмирічного знайомого в одному із закинут ...
11 Грудня 13:23,   1110
Ввечері надійшло повідомлення, що у Лубнах зловмисник напав на будинок, поранивши товариша господаря ножем, але не вирвався з рук потерпілих.
07 Грудня 12:35,   811
До Гребінківського відділу поліції звернувся 45-річний мешканець одного із сіл району.
07 Грудня 08:44,   1103
З письмовою заявою до Гадяцької поліції звернувся місцевий двадцятирічний житель, який поінформував, що під час відпочинку в одному з кафе міста, з його власної куртки, невідомим в ...
06 Грудня 13:27,   955
Повідомлення про пограбування надійшло до поліції від 36-річної мешканки Лубен.
06 Грудня 11:31,   857
До Гадяцького відділу поліції звернувся 70-річний житель одного із сіл району, який повідомив, що вночі невідома особа проникла до його сарайного приміщення та скоїла крадіжку вело ...
05 Грудня 16:57,   1498
Біля села Щербаки Кременчуцького району на річці Псел рейдова група водної поліції й інспектори відділу рибоохоронного патруля викрили факт незаконного рибного промислу. ...
05 Грудня 14:41,   1346
Повідомлення про пограбування надійшло до чергової частини Оржицького відділення поліції від жительки села Онішки Оржицького району.
05 Грудня 09:39,   1154
Співробітниками кіберполіції разом зі слідчими облполіції та прокуратурою області викрито та затримано групу шахраїв, які, використовуючи телефони та електронно-обчислювальну техні ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок