25 Травня,
11:50

Перед новим навчальним роком полтавські міліціонери провели рейд розважальними закладами, які працюють після 22-ї години

28 Серпня 2014 12:20   674
Рейд проводили працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС Полтавщини та «дитячі» міліціонери Полтавського міського управління.

Дані заходи правоохоронці проводять з метою виявлення дітей, які вживають алкогольні напої, займаються бродяжництвом, перебувають в розважальних закладах після 22-ої години. Також мета міліціонерів виявити і підприємців, які порушують чинне законодавство, пускаючи дітей до таких закладів та продаючи тютюнові та алкогольні вироби.

В ході рейду міліція перевірила розважальні заклади, вокзали та інші місця концентрації молоді. За словами начальника сектору кримінальної міліції у справах дітей Наталії Нечепуренко, за час перевірки були виявлені порушення законодавства, як з боку підприємців, так і серед неповнолітніх.

Міліціонери склали адміністративний протокол за статтею 180-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення України «Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування» Відповідальність за вчинення такого правопорушення наступає у вигляді штрафу у розмірі від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 340 до 850 грн. В разі вчинення повторного правопорушення протягом року штраф складає від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 850 до 1700 грн. Також правоохоронці виявили факти безперешкодної реалізації неповнолітнім алкогольних напоїв. На продавців магазинів було складено адміністративні протоколи. Згідно статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами) на порушників чекає штраф в розмірі від 510 гривень до 1700 гривень.

Нагадаємо, в травні 2013 року набрав чинності Закон України від 16 травня 2013 року № 243-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сферах розваг, або закладах громадського харчування у нічний час», який обмежив перебування дітей віком до 16 років без супроводу батьків чи законних представників у зазначених закладах у нічний час.

Міліція міста Полтава звертається до підприємців з проханням не порушувати чинного законодавства, а батькам – більше часу проводити з дітьми та контролювати їх дозвілля!
Юлія Лещенко, ВЗГ УМВС України в Полтавській області
Рекомендуем почитать
23 Січня 11:08,   1330
Размещение рекламных материалов на щитах – один из наиболее востребованных видов продвижения любых продуктов, ориентированных на массовую аудиторию. ...
15 Грудня 13:06,   1064
Учні НВК: СЗШ І-ІІІ ст.- гімназії міста Гайсин взяли участь у інформаційній інтерактивній зустрічі.
15 Грудня 11:22,   1117
24 грудня у Полтаві відбудеться перший етап благодійного ярмарку у підтримку онкохворих дітей «Чужих дітей не буває».
15 Грудня 09:40,   720
Працівники КП «Благоустрій Кременчука», як-то кажуть не покладаючи рук, готують головну новорічну ялинку Кременчука до урочистого відкриття. ...
15 Грудня 07:45,   690
П’ятнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується хмарна погода. Місцями – дощитиме.
14 Грудня 14:24,   681
З 13 по 16 грудня волонтери благодійної акції «Святий Миколай – дітям» збиратимуть подарунки для маленьких кременчужан, які опинилися в складних життєвих обставин ...
14 Грудня 13:29,   631
У наш час гостро стоїть питання покращити, урізноманітнити, зробити більш цікавим життя такої категорії людей, як людей поважного віку.
14 Грудня 07:45,   665
Чотирнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується сильний туман, ближче до вечора – буде сильна хмарність.
13 Грудня 12:24,   784
Кожен кременчужанин може долучитись до загальної доброї справи буквально у два кроки: 1. Заходиш у один з магазинів, які долучились до акції. 2. Купуєш подарунок для діток та перед ...
13 Грудня 10:30,   633
Дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах й тих, що мають особливі потреби у день Святого Миколая привітають у Миргороді.
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок