Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 12 червня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу ДТП

Вибрати дату
RSS

У столиці немає грошей на безпечні переходи

21 травня 2014, 21:21

Вбивчі перехрестя. Мешканці столичного масиву Новобіличів б'ють на сполох - біля їхніх будинків гинуть люди. Інтенсивність руху автомобілів тут чимала, а для пішоходів передбачені лише зебри.

Вже не сила терпіти, тож мешканці Новобіличів організували невеликий мітинґ. Їхня проблема - кілька небезпечних перехресть в окрузі. На одному з таких 9 травня на смерть збили семирічну школярку. Водія - винуватця трагічної ДТП - шукають досі.

Олена, мешканка м. Києва:

- Там у нас было ну не за год, а за несколько лет, что я там живу, несколько аварий было, там обещали положить пешеходный переход, но этим никто не хочет заниматься.

Інші перехрестя, приміром, ці - обабіч вулиці Підлісної - теж жахливі. Про небезпеку на нерегульованих переходах кажуть передусім молоді мами. Нарікають, зокрема, на недисциплінованість водіїв й інтенсивний автомобільний рух.

Аліна, мешканка м. Києва:

- Мы идем, детей держим, пытаемся на руки, мне-то легче - у меня один, а у нее трое, коляска и двое маленьких.

Утім, раніше це був тихий і затишний район. Ситуація кардинально змінилася 2012-го.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- У підвищеній аварійній небезпеці на дорозі мешканці Новобіличів звинувачують дорогу Київ-Ірпінь, її відкрили кілька років тому. Мовляв, автомобільний трафік збільшився в рази, невеличкі вулички масиву стали такими собі транзитними. Утім, засобів убезпечння пішоходів не побільшало.

Не дивують місцевих вже навіть вантажівки, які маневрують між житловими будинками. Надто страшно, кажуть, увечері, бо приміром, на Булаховського - жодного ліхтаря.

Наталя, мешканка м. Києва:

- Я знаю, что там есть пешеходный переход, я знаю - я сбавляю скорость, многие не знают, что там пешеходный переход, и едут, и темень, а там частный сектор, а люди привыкли просто ходить, они тут жили, когда не было этих домов, они спокойно ходят, ходят их дети.

Аби владнати проблему, мешканці звертаються в різноманітні інстанції.

- Киевавтодор, Киевсвитло, Киевпас, во все организации, и в 1551, куда мы обычно все обращались.

Відповідей не густо. Деякі вказані людьми перехрестя чиновники небезпечними не вважають.

Вікторія Муха, громадська активістка:

- Неодноразово мешканці зверталися, і індивідуальні звернення надсилали, і колективні до органів влади, на жаль, у чиновників відгуків щодо перехрестя Підлісна-Булаховського вони не знайшли.

Тому що за законом аварійно-небезпечним перехрестя визнають, якщо продовж року там стається не менше трьох трагічних ДТП. Під таку статистику тут підпадає лише один перетин доріг.

Андрій Ющенко, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- Перехрестя Генерала Наумова-Підлісна, там є розроблений проект будівництва світлофорного об'єкту, але безпосередньо будівництво його залежить від органів влади. Звісно, ми вимагаємо це зробити, відповідні інформації були направлені, і дептранспорт інфраструктури, і КМДА, але на жаль світлофор ще не побудований.

Що заважає такому важливому для мешканців Новобіличів будівництву - Свідок поцікавився в Київдорсервісі. Виявилося, проблема банальна - немає грошей.

Віктор Черній, директор Київдорсервісу:

- Этот объект в количестве 21 светофора в городе Киеве есть, но есть небольшое недофинансирование. В таких вот участках ответственных можно решать, наверное, с подключением администрации районной, мы наверное после нашей встречи выйдем на админ районную, в КГА, потому что решение лежит в плоскости финансирования.

Чи виконають чиновники обіцянку, журналісти Свідка стежитимуть.

Олена Ткаченко, Святослав Мелешкін
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.