25 Травня,
16:56

На Полтавщині пройшов місячник по боротьбі з туберкульозом

11 Квітня 2014 17:31   794
З 1 березня по 1 квітня 2014 року на Полтавщині пройшов місячник боротьби із захворюванням на туберкульоз. Про це на сьогоднішньому засіданні Координаційної ради з питань туберкульозу, ВІЛ-інфекції / СНІДу та боротьби з наркоманією при Полтавській ОДА повідомила АКСМ-координатор програми “Зупинимо туберкульоз в Україні” в Полтавській області Ніна Дурдикулієва.

«Проблема туберкульозу в країні – це питання державного значення, і сьогодні держава докладає неабияких зусиль для подолання епідемії, - зазначила Ніна Дурдикулієва, звертаючись до присутніх. - Для нас одним з вирішальних факторів боротьби з туберкульозом є поєднання зусиль відповідних державних служб і комунальних лікарняних закладів, громадськості й представників засобів масової інформації».

За словами Ніни Дурдикулієвої, під час місячника проводилась інформаційна кампанія мешканців міст та районів області для ознайомлення основними шляхами профілактики, важливістю своєчасного виявлення та ефективного лікування туберкульозу. Активно проводились соціально-профілактичні акції присвячені Всесвітньому дня боротьби із захворюваністю на туберкульоз.

«Під час таких акцій було розгорнуто роботу сучасного пересувних флюорографів, де фахівці фтизіатричної служби проводили консультування, - повідомив виконавчий директор БА «Світло надії» Максим Демченко.- Подібні акції, проводились у містах та районах області. Обстежено близько 30 тисяч осіб у містах Полтави і Кременчука, у Гадяцькому та Оржицькому районах».

За словами Максима Демченка, активізувалась робота з особами з груп ризику. Лікарі-фтизіатри спільно з представниками БА «Світло надії», провели акцію для мешканців Центру адаптації бездомних та осіб, звільнених із місць позбавлення волі. Захід з агітаційною програмою, виїзним флюорографом і підготовленими волонтерами провели у вихідний день біля театру ім. М.В. Гоголя.

Також безкоштовно пройти флюорографічне обстеження всі бажаючі могли неподалік від міського центру зайнятості, зош №5, Національного технуніверситету ім. Ю.Кондратюка, ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія» та у флюорографічних кабінетах лікувально-профілактичних закладів області.
Прес-служба Полтавської ОДА
Рекомендуем почитать
11 Грудня 14:15,   1180
У Полтаві за минулий тиждень (за інформацією управління охорони здоров'я міськвиконкому) народилося 73 немовлят: 44 – немовляти чоловічої статі та 29 маленьких полтавок. ...
06 Грудня 09:38,   791
У Департаменті охорони здоров’я Полтавської ОДА обговорили результати навчальної поїздки спеціалістів області до медзакладів Великобританії.
28 Листопада 13:12,   809
Урядова програма «Доступні ліки» почала діяти з квітня 2017 року. За цей час міські жителі отримали ліки від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронх ...
27 Листопада 15:00,   682
У Полтаві за минулий тиждень (за інформацією управління охорони здоров'я міськвиконкому) народилося 82 немовлят: 43 – немовлят чоловічої статі та 39 маленьких полтавок. ...
24 Листопада 10:31,   1086
За інформацією завідувача Кременчуцьким міськрайонним відокремленим підрозділом лабораторних досліджень Василя Товстого, у минулому епідсезоні 2016 – 2017 років серед населен ...
22 Листопада 09:28,   668
Пацієнти Новомартиновицької амбулаторії відтепер зможуть отримувати медпослуги значно оперативніше, адже амбулаторія ЗПСМ в Нових Мартиновичах отримала нового автомобіля Fiat  ...
21 Листопада 12:20,   638
Гадяцький райцентр соціальних служб організовує відпочинок з оздоровчими послугами для демобілізованих військовослужбовців АТО та членів їх сімей.
20 Листопада 15:00,   684
У Полтаві за минулий тиждень (за інформацією управління охорони здоров'я міськвиконкому) народилось 90 немовляти: 46 – немовлят чоловічої статі та 44 маленькі полтавки. ...
16 Листопада 09:29,   708
В даний час ВІЛ/СНІД – найважливіша медико-соціальна проблема, тому що число хворих і інфікованих продовжує неухильно зростати в усьому світі, охоплюючи людей, які  ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок